TEFAL IXEO POWER QT2020E0

IXEO POWER QT2020E0 Smart och kraftfull: Klädvårdsrevolutionen
Tefals IXEO Power allt-i-ett stryklösning kombinerar högtryckteknik för ultimat ångkraft med en inbyggd smart strykbräda med 3 lägen som ger enastående resultat och gör dina kläder snygga på nolltid. Dess ergonomiska upprätta till horisontella design är kopplad till ett ultralätt strykhuvud som tar din strykning till en helt ny nivå. IXEO Power är redo att användas inom 70 sekunder och gör strykningen av dina skjortor dubbelt så snabb. Den perfekta lösningen för släta, skrynkelfria plagg varje dag.

Produktkod: QT2020E0

Tefals IXEO POWER allt-i-ett-stryklösning

Tefal återuppfinner strykning: Tefal IXEO Power ångjärnsstation kombinerar högtrycksteknik och en smart, bekväm bräda i en och samma lösning. Avklara din morgonrutin dubbelt så snabbt med innovativ teknik, nymodern ångkraft som är redo att användas inom 70 sekunder, och fantastisk ångstationsliknande prestanda.* Järnets inbyggda, smarta bräda med 3 lägen erbjuder bekväm upprätt, horisontell och 30° strykning med förbättrad ergonomi. Det lätta strykhuvudet ger en fjäderlätt, ergonomisk användarupplevelse och är dubbelt så lätt som ett vanligt ångstrykjärn.** Med en mängd förbättrade funktioner, inklusive smart skyddsteknik för snabba, brännfria resultat, är IXEO Power en fantastisk klädvårdsrevolution som eliminerar behovet av en strykbräda.

*Ångprestanda jämfört med Tefal Effectis, **Jämfört med Tefals FV3910-strykjärn

Fördelar
 • Bekväm och enkel med en inbyggd, smart bräda

  Den smarta brädan tillgodoser alla dina behov: Alltifrån vertikal ånga, till horisontell strykning, och ett nytt 30°-läge. Upptäck en ny och förbättrad klädvårdsupplevelse. Dess storlek gör den även perfekt för alla typer av kläder.

 • Kraftfull teknik för tillförlitliga resultat

  Innovativ högtrycksteknik som ger perfekta resultat tack vare dess enastående ångkraft: Ångtryck på upp till 5,8 bar, konstant ångutsläpp på upp till 90 g/minut och en extra kraftfull ångpuff på upp till 200 g/minut.

 • Nytt strykhuvud som ger förbättrad användarvänlighet

  En helt ny design som ger en bekväm och lätt strykning. Strykhuvudet är hälften så tungt som ett traditionellt ångstrykjärn och har en precisionstipp som hjälper dig med de små detaljerna

 • Smart skyddsteknik

  Dra nytta av ett avancerat klädvårdssystem utan inställningar, som är säkert att använda för alla dina plagg, inklusive känsliga tyger såsom siden.

 • Praktisk och smart, avtagbar sockel

  Den avtagbara sockeln ger dig fullständig flexibilitet och bekvämlighet och gör dina tyger fräscha oavsett tid och plats. Använd på gardiner, möbler, och mycket annat.

 • Snabb och smidig uppvärmningstid

  Din allt-i-ett-ånglösning är redo att användas inom 70 sekunder, vilket gör den perfekt för vardaglig användning och sista-minuten-åtgärder.

 • Ytterligare fördelar: Fräschar upp och rengör

  Den kraftfulla ångan dödar upp till 99,9 % av alla bakterier och fräschar upp och eliminerar odörer, för fräscha kläder och bra hygien.

 • Lätt att transportera

  Tack vare ångjärnsstationens små hjul är den enkel att transportera och använda på olika ställen i ditt hem.

 • Anti-kalkfunktion som sköljs ur

  Njut av långvarig prestanda och högkvalitativa resultat med ett kalkhanteringssystem som enkelt sköljs ur och fullständigt skyddar och underhåller din ånglösning

 • Avtagbar vattenbehållare för behändighet

  Den avtagbara vattenbehållaren med sin generösa volym på 1,1 L garanterar långa ångsessioner och enkel påfyllning.

 • Praktisk tack vare medföljande tillbehör

  Utvalda modeller inkluderar praktiska tillbehör såsom en tygborste utformad för tjocka tyger, och en löstagbar hänganordning för att göra dina ångsessioner enklare.

Tillbehör
Egenskaper
Comfort in use
Vattenbehållarens kapacitet 1,1  L
Vattenbehållare Avtagbar  
Detektor för tom tank    
Auto-Off Ja  
Sladdlängd 1,90  m
Steam hose length 1.70  m
Justerbar stång Dubbel  
On/Off-knapp Handmanövrerad  
Ånginställning 3  
Ångindikator    
Hängarkrok    
Avtagbar bas    
Hjul    
Accessories
Integrated board Smart board 3 positions  
Tillbehör Fabric Brush  
Durability
Kalkvarning    
Other features
Kontakttyp EUR  
Frågor och svar
Använd Smart Board genom att placera händerna på vardera sidan av brädan, lyfta den vertikalt och ställa in lutningen efter dina önskemål:

Det går att ta bort behållaren på IXEO för att underlätta användningen.
Tack vare volymen på en liter är det möjligt att använda apparaten både kortare och längre tid.

Den stilrena utformningen gör att IXEO lätt smälter in i hemmet.
Den har små hjul på undersidan av basen som gör den smidig att flytta.
Om du skulle vilja förvara apparaten kan den sänkas till en höjd på 105 cm.
Med det mer kompakta formatet är den lätt att förvara i en garderob.

Följ stegen i den här filmen om du behöver hjälp med att montera IXEO:

Tryck flera gånger på ”Steam”-knappen tills du når önskat läge.
• Normalläge: den gröna lampan är släckt.
• Maxläge: den gröna lampan blinkar.
• Minimiläge: den gröna lampan lyser.


Öka ångan:
Genom att trycka på ångknappen kort tre gånger i följd kan du släppa ut extra ånga för plagg som kräver extra arbete vid veckborttagning.
Kranvatten:
Apparaten har utformats för att användas med kranvatten. Om vattnet är mycket hårt (hårdhet högre än 30 °f eller 17 °dH eller 21 °e) blandar du 50 % kranvatten med 50 % destillerat vatten (finns att köpa).
I vissa områden nära hav kan vattnets salthalt vara mycket hög. Använd i så fall endast destillerat vatten.

Avkalkning:
Det finns flera olika avkalkningsmetoder och vattnet från de flesta kan användas i ånggeneratorn. En del metoder, särskilt sådana som använder kemikalier som salt, kan orsaka vita eller bruna fläckar. Det gäller framför allt för filterkannor.
Vi föreslår att du provar att använda antingen obehandlat kranvatten eller vatten på flaska om du upplever detta problem.

Kom ihåg:
Använd aldrig regnvatten, rent avmineraliserat vatten eller rent destillerat vatten från butiker, eller vatten som innehåller tillsatser (t.ex. stärkelse, parfym eller vatten från hushållsapparater). Sådana tillsatser kan påverka ångans egenskaper och vid höga temperaturer kan avlagringar uppstå i ånggeneratorkammaren. Detta riskerar att orsaka fläckar på tvätten och leda till att apparaten åldras i förtid.
Denna åtgärd bör endast utföras efter att apparatens nätkontakt varit frånkopplad i mer än två timmar.
Det kan vara osäkert att ta bort locket till kalkuppsamlaren när enheten inte har svalnat ordentligt. Med högtryckskokaren hjälper den till att producera stark och konsekvent ånga, och det är viktigt att endast ta bort locket till kalkuppsamlaren efter att apparaten har varit avstängd i mer än två timmar. Detta gör att kokarens tryck kan minska till en säker nivå för att ta bort kalken.

Följ instruktionerna nedan för att ta bort kalk från apparaten:
Kontakten till din produkt sitter inte i, eller så har produkten inte satts på ==> Kontrollera att din produkt är korrekt ansluten till ett eluttag och att kontakten står på ”I”.
Vattennivån i behållaren är för låg ==> Dra ur kontakten till apparaten och fyll på behållaren.
Pumpen fylls inte ==> Håll ångknappen intryckt i några sekunder för att fylla pumpen.
Den löstagbara behållaren är inte monterad som den ska ==> Kontrollera att behållaren är korrekt placerad på produkten.
Produkten är i ”Stand-by”-läge ==> Tryck på knappen ”On-Off” och vänta tills den slutar blinka.
Kontakten till din produkt sitter inte i, eller så har produkten inte satts på ==> Kontrollera att din produkt är korrekt ansluten till ett eluttag och att kontakten står på ”I”.
Produkten är i ”Stand-by”-läge ==> Tryck på knappen ”On-Off” och vänta tills den slutar blinka.
Vattenbehållaren är inte monterad som den ska eller så är dess låsventil inte ordentligt stängd ==> Kontrollera att ventilen är stängd och att behållaren är monterad som den ska på produkten.
Du har använt avkalkningsmedel eller tillsatser i vattnet.
Tillsätt aldrig sådana produkter i vattenbehållaren. Dessa innehåller organiska rester eller mineraler som kondenseras under påverkan av värme och leder till att apparaten skvätter vatten, droppar brunt vatten eller åldras i förtid.
Du har använt avkalkningsmedel eller tillsatser i vattnet.
Tillsätt aldrig sådana produkter i vattenbehållaren. Dessa innehåller organiska rester eller mineraler som kondenseras under påverkan av värme och leder till att apparaten skvätter vatten, droppar brunt vatten eller åldras i förtid.
När du har följt instruktionerna i användarhandboken för hur man startar apparaten ska du kontrollera att eluttaget fungerar genom att ansluta en annan apparat. Om den fortfarande inte fungerar ska du inte försöka ta isär eller reparera apparaten själv, utan ta den till en auktoriserad serviceverkstad.
Använd inte apparaten. För att undvika eventuella risker ska du lämna in den till ett auktoriserat servicecenter.
Efter att ha sköljt ur kokarenheten måste du håll in omstartsknappen i ca tre sekunder för att lampan ska sluta blinka.
Du har tryckt på ångknappen 3 gånger i följd, vilket har utlöst ”Boost”-läget. Ångan aktiveras sedan automatiskt i några sekunder.
Apparaten består av värdefulla material som kan återvinnas. Lämna in den till din lokala återvinningsstation.
Se avsnittet ”Tillbehör” på webbplatsen för att enkelt hitta allt du behöver för din produkt.
Mer detaljerad information finns under avsnittet Garanti på webbplatsen.
Om du tror att en del saknas, ring Consumer Services Center, så hjälper vi dig att hitta en lämplig lösning.