SE--Engagement_Bandeau_934x198-(1).jpg

Vi säger vad vi gör och gör vad vi säger!

Varje dag är vi på Tefal engagerade i att kämpa för förbättringar. Vi respekterar gemensamma värden: hållbar utveckling, lika möjligheter och balanserad näring.

Vi har definierat fem prioriteringar för hållbar utveckling:

För det första säkerställer vi att våra produkter tillverkas med respekt för etiska principer, både i våra egna fabriker och i våra leverantörers.

Vi har också utvecklat en ansvarsfull personalpolicy, baserad på principer om icke-diskriminering och respekt för människor. I detta avseende lägger vi stor vikt vid att tillhandahålla en säker arbetsplats för våra anställda.

Den tredje prioriteringen handlar om att hjälpa samhället. I de regioner där Tefal är verksamt tar vi ett ekonomiskt ansvar, genom att hjälpa lokala företag att växa och stödja lokala organisationer för att bekämpa utanförskap, eller genom att delta i offentliga debatter som diskussioner om näring och hälsa.

Dagens konsumenter efterfrågar produkter som tar hänsyn till hälsa och säkerhet. För oss innebär detta tillverkning av högkvalitativa produkter som håller länge och möjliggör hälsosam och välsmakande matlagning.

Slutligen tar vi hänsyn till miljön i alla skeden under produktlivscykeln, från inledande forskning till hanteringen av en färdiganvänd produkt, inklusive tillverkning, transport och konsumentanvändning.

Det innebär att vi tror att vi kan vara ledande inom tillverkning av hushållsprodukter och samtidigt villigt fokusera på viktiga värden som sociala, miljömässiga och ekonomiska principer. Vi låter detta bli hjärtat i vår verksamhet.

Här nedan följer några exempel på vad vi gör.


 

Modern matlagning är hälsosam matlagning

Matlagning är så mycket mer än att bara blanda ihop ingredienser. Hur du lagar mat och vilka redskap du använder dig av spelar en viktig roll när du förbereder en måltid. För att förstå hälsosam matlagning är det viktigt att lära sig hur man bevarar ingrediensernas näringsvärden och egenskaper (smak, struktur och dofter). Och för att uppnå detta behöver du geniala redskap.

För att njuta av en hälsosam och balanserad kost måste du överväga tre viktiga faktorer:

 • Mindre olja för en enkel och hälsosam matlagning.
 • En god temperaturkontroll för att kunna njuta av perfekt tillagade måltider med välbevarade ingredienser.
 • Homogen värmeledning för snabbare matlagning, det sparar tid och energi.
 •  

Vår non-stickbeläggning, som blivit känd genom våra Tefal-stekpannor, kräver ingen användning av olja, vilket är en tillgång ur näringssynpunkt.
Med vår Thermo-Spot-teknologi kommer du att bemästra temperaturen och leverera perfekta måltider. Det kommer göra dig till en riktigt mästerkock! Slutligen är våra kokkärl exklusiva och exceptionellt tåliga.

+ Tefal

I vår tid där konsumenterna är mer medvetna än någonsin om hälsa och miljön, garanterar vår eco-information säkerheten hos våra produkters non-stickbeläggningar.

Vi är stolta över dessa åtaganden som vi strävar efter att uppnå

SE PRODUKTERNA

Säkra och pålitliga produkter

Tefal, uppfyller miljökraven enligt ISO-standard 14001. Alla nya industri- eller logistikenheter genomgår specifika analyser för att godkänna kraven.

Den stora Tefal-produktionsanläggningen ligger i Rumilly, Frankrike och levererar 45 miljoner delar varje år. I vår miljökampanj strävar vi efter att minska miljöpåverkan för varje år. Vår miljöansvariga strategi har lett till att vi tillhandahåller en livscykelbedömning för stekpannor som utförs av ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) och valideras av QUANTIS.

Denna bedömning bevisar att om vi tar hänsyn till produktens hållbarhet är den faktiska miljöpåverkan av en Tefal-stekpanna med non-stickbeläggning betydligt lägre än en stekpanna med keramisk beläggning, när de två produkterna är tillverkade under samma förutsättningar.

Vi strävar efter att göra hållbara produkter som kommer att finnas vid din sida under mycket lång tid. Du får då njuta av massor av utsökta måltider tillsammans med dina nära och kära samtidigt som du värnar om vår jord.

Vad är PTFE?

PTFE, en fluorpolymer, är ett av de basmaterial som används för att tillverka non-stick-beläggningar.

Fluorpolymeren som används i non-stick-beläggningar består av en kedja av tusentals kolatomer, med två fluoratomer bundna till varje kolatom. Denna struktur ger fluorpolymeren mycket hög kemisk och termisk tröghet och exceptionella "hala" egenskaper, vilket gör det idealiskt att producera beläggningar som kommer i kontakt med mat.

De franska, europeiska och amerikanska hälsovårdsmyndigheterna (FDA) godkände alla användningen av PTFE Non-stick-beläggningar på köksredskap för mer än 50 år sedan. Regelbundna studier genomförda sedan dess har alla bekräftat att PTFE är ofarligt för människors hälsa. PTFE används ofta i medicinsk profession för att täcka pacemakers eller för att förverkliga implantat.

Varför nämns PFOA ofta i förhållande till PTFE non-stick beläggningar?

Tefal kokkärlsprodukter är PFOA-fria. Detta kontrolleras regelbundet av oberoende laboratorier som säkerställer att PFOA saknas på färdiga produkter.

PFOA (C8), eller perfluoroktansyra för specialisterna, är en förening som kan användas som polymerisations hjälpmedel i produktionsprocessen av många polymerer. Dessa polymerer användes sedan som en basisk förening vid framställning av några non-stick beläggningar på köksredskapsprodukter, mikrovågskompatibla förpackningar, vattentäta textilier, fläckresistenta mattor, pizzalådor som inte absorberar fett etc.

 

LADDA NER FILEN

 

Hjälp ett barn att få tillbaka sitt leende

Sedan 2010 har vi lanserat ett nytt produktsortiment varje år för att stödja UNICEF:s olika näringsprojekt.

När vi säljer en av dessa produkter ger Tefal minst 1 € till UNICEF. De insamlade pengarna hjälper då undernärda barn att få näringsrik mat, kosttillskott och specifik vård, samtidigt som deras föräldrar får hjälp att skapa goda näringsvanor.

Vi har skänkt mer än 1,5 miljoner euro till UNICEF sedan 2010, med stöd åt barn på Madagaskar 2011 och barn i Indien och Sydafrika året efter. Under 2013-2014 gick stödet till barnundernäring i Burkina Faso.

Även du kan göra skillnad och hjälpa undernärda barn genom att köpa en av våra produkter från samarbetet med UNICEF:
 • Kokkärl: stekpanna, grytor etc.
 • Strykjärn
 • Köksvåg

Upptäck våra ECODESIGN-produkter

På Tefal vill vi utveckla produkter som hjälper dig att leverera fantastiska måltider till dina nära och kära. Men vi vill också värna om vår planet, och det är därför vi erbjuder ett brett utbud av helt återvinningsbara produkter.

Under 2010 påbörjade vi vår miljöpolicy genom att länka ekologi och gastronomi. Vi lanserade Natura, tillverkat i 100 % återvunnet aluminium och Enjoy, stekspadar gjorda med 95% återvunnet material. Idag fortsätter vi att lansera miljöansvariga produkter och vi är stolta över att kunna presentera vårt första sortiment av bakprodukter som tillverkats av 100 % återvunnet aluminium.

De tre största vinsterna med 100 % återvunnet aluminium är:

 • Energibesparingar: eftersom dess produktion kräver 95 % mindre energi än klassisk aluminium.
 • Positiva effekter med återvunnet aluminium innefattar: 1 ton återvunnet aluminium hjälper till att spara 4 ton bauxit*. Planeten får behålla sina naturresurser och begravda avfall minskar. Ett litet steg för våra kök, ett stort steg för jorden.
 • Perfekta resultat: med en homogen värmediffusion och snabb temperaturökning, garanterar återvunnet aluminium samma resultat som klassiskt aluminium.
 •  

På Tefal har vi bestämt oss för att ta ställning för vår jord och bevara dess naturtillgångar. Och med återvunnet aluminium tror vi att vi kan bidra till en bättre skyddad värld!