Slät chokladfondue

Slät chokladfondue

Efterrätt

  • 6

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 500 g hackad mörk choklad
  • 40 cl vispgrädde med hög fettprocent (36-40 %)
  • 2 msk brandy (valfritt)
  • Frukt skuren i bitar: päron, banan, äpple, persika, aprikos, ananas, plommon eller andra!

Förberedelse

Sätt på ettan, häll grädden i grytan och värm i cirka 2 minuter.

Lägg i chokladen och låt den smälta under omröring i 10 minuter, tills blandningen är krämig. Avsluta med att hälla i brandyn.

Låt värmen vara på ettan under måltiden.

Sätt ett par bitar frukt på en gaffel och doppa i chokladen.

Vi rekommenderar Nestlé Dessert Noir som choklad för denna dessert.