Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst, ben- och skinnfria
  • 100 g salladslök, skivad
  • 2 tomater, tärnade
  • 225 g ananastärningar, avrunna
  • 15 ml/1 msk matlagningsolja
  • 15 ml/1 msk majsmjöl
  • 42 g ljust farinsocker
  • 60 ml/4 msk cidervinäger
  • 45 ml/3 msk tomatjuice
  • 45 ml/ 3 msk ananasjuice från burken med ananastärningarna
  • 5 ml/1 tsk ingefärsrot, riven
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • En nypa salt
  • Servera med kokt vitt ris

Förberedelse

Skiva kycklingen tunt och lägg åt sidan. Blanda ihop alla såsingredienser. Hetta upp oljan i Tefal stekpannan med lock tills det ryker om den. Stek kycklingen i oljan tills den fått stekyta på alla sidor.

Lägg i salladslöken, tomaterna och ananastärningarna och låt allt bli varmt. Tillsätt såsen och blanda. Sänk värmen något vid behov.

Koka under omröring till såsen tjocknat. Servera med kokt vitt ris.