Prosciuttolindade pilgrimsmusslor med basilikapesto

Prosciuttolindade pilgrimsmusslor med basilikapesto

Huvudrätt

  • 16

    Stycken

  • Dyrt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 cups (500 ml) packade färska basilikablad
  • Ca. 1/4 cup (50 ml) rostade pinjenötter
  • 3 msk (30 ml) citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk (2 ml) salt, 1/2 tsk peppar
  • 1/4 cup (50 ml) olivolja
  • 500 g pilgrimsmusslor, cirka 16 st
  • 4 skivor prosciutto

Förberedelse

Lägg basilikan, pinjenötterna, citronjuicen, vitlöken, saltet och pepparn i matberedaren. Pulsera tills det blivit finhackat. Häll sakta ner oljan medan motorn är på, tills det blivit en jämn massa. Sätt åt sidan.

Torka varje pilgrimsmussla torr med hushållspapper. Skär varje prosciuttoskiva i 4 långa strimlor. Linda en prosciuttoremsa runt varje pilgrimsmussla och fäst med en tandpetare.

Välj programmet ”Fisk/skaldjur” och tryck på ”OK”. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga pilgrimsmusslorna på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit orange. Toppa varje mussla med klick pesto och några extra pinjenötter.

Tips: Denna rätt är perfekt som en elegant förrätt. Eller så trollar du fram en huvudrätt genom att blanda peston med lite nykokt pasta och toppa med pilgrimsmusslorna. Överbliven pesto kan förvaras, tätt täckt, i kylskåpet i upp till 5 dagar. Använd peston som smaksättare till grillad kyckling eller korvar, eller bre den direkt på smörgåsen.