*One-pot med italienska soltorkade tomater, kyckling och ris

*One-pot med italienska soltorkade tomater, kyckling och ris

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • *1 msk olivolja
  • *4 kycklinglår
  • *4 kycklingben
  • *1 rödlök
  • *1 röd paprika
  • *1 hela vitlökar
  • *1,5 dl urkärnade oliver
  • *1,5 dl soltorkade tomater
  • *1 tsk torkad basilika
  • *1 tsk torkad oregano
  • *2 msk finhackad persilja
  • *3 dl långkornigt ris
  • *1 burk krossade tomater
  • *3,5 dl kycklingbuljong

Förberedelse

* Värm ugnen till 200 ° C.

* Värm upp din TEFAL-panna tills termosignalen blir jämn mörkröd. Det betyder att din stekpanna är redo att laga mat. Värm upp olivoljan och tillsätt kycklingen och stek i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Vänd och stek igen tills den är gyllenbrun överallt.

* Tillsätt lök, paprika och vitlök och stek i ca 3 minuter eller tills löken är genomskinlig.

* Lägg kycklingen på en tallrik. Rör oliver, soltorkad tomat, basilika, oregano, persilja och ris i pannan; låt riset suga upp all saft. Lägg tillbaka kycklingbitarna i pannan ovanpå riset; tillsätt tomaterna och buljongen.

* Koka upp allt och vänd kycklingen i såsen innan du sätter pannan i ugnen. Täck med folie och baka i cirka 40 minuter tills riset har mjuknat. Ta bort folien och sätt ugnen på grill/stek på medium värme och grilla ytterligare 8-10 minuter eller tills kycklingen är krispig och gyllene.

* Krydda med lite salt och strö över hackad persilja. Riv lite parmesan över toppen för ännu mer smak.