Musslor i gräddsås

Musslor i gräddsås

Huvudrätt

  • 2

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • *500g musslor
  • *1 schalottenlök
  • *1dl grädde
  • *1dl vinäger
  • *1 citron
  • *smör
  • *2 msk hackad persilja
  • *peppar
  • *salt

Förberedelse

*Blötlägg musslorna i stor mängd vatten i 2 timmar. Byt vatten två eller tre gånger.

*Skölj musslorna och koka dem på hög värme i din TEFAL-kastrull tills de öppnas. Lämna dem i ett durkslag men behåll kokvattnet.

*När termosignalen har blivit röd I din TEFAL-kastrull, smält smör och fräs den hackade schalottenlök. Koka med vinäger tills det nästan helt avdunstat.

*Häll i den filtrerade saften från musslorna. När det kokar, sänk ner värmen och tillsätt grädden. Låt tjockna i några minuter och filtrera.

*Häll tillbaka såsen i kastrullen och tillsätt lite salt och peppar och en matsked hackad persilja. Låt det hela puttra på låg värme.

*Placera dina musslor på ett fat. Häll såsen över dem och blanda väl. Toppa med hackad persilja.