Kroketter med ost och persilja

Kroketter med ost och persilja

Mellanmål

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 570 g potatis
  • 150 g riven cheddarost
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • Salt och peppar
  • En nypa muskotnöt.
  • Mjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • Salt och peppar
  • 200 g färska brödsmulor av vitt bröd

Förberedelse

Skala potatisen och koka dem i saltat kokande vatten.

Låt dem rinna av och mosa noggrant.

Blanda ner osten, persiljan, det hackade hårdkokta ägget, salt, peppar och muskotnöt.

Forma till rullar på 2 x 5 cm.

Gör smeten genom att vispa ett ägg med 1 msk olja, salt och peppar.

Täck kroketterna med mjöl, och doppa dem sedan i äggsmeten och slutligen i brödsmulorna.

Låt svalna i minst 30 minuter.

Fritera i omgångar i 4 till 5 minuter tills de är krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av och servera.