Krispiga räkbollar med sötsur sås

Krispiga räkbollar med sötsur sås

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 500 g räkstjärtar
  • 110 g färsk ingefära
  • 2 salladslökar
  • 8 kokta kastanjer
  • 2 äggvitor
  • 10 ml sherry
  • 25g majsstärkelse
  • Salt.
  • Sötsur sås: 100 ml ananasjuice
  • 55 ml vinvinäger
  • 55 ml ketchup
  • 25g socker
  • 25 g majsmjöl.

Förberedelse

Blanda ingefäran, löken och räkorna och blanda ihop med sherryn, äggvitorna och majsstärkelsen. Salta.

Forma små bollar.

Täck dem med ströbröd och fritera.

Låt rinna av och servera.

Sötsur sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omröring.

Servera varm.