Knapriga chokladkakor

Knapriga chokladkakor

Bakning

  • 2

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 100 g farinsocker
  • 1 ägg
  • 225 g vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • Salt
  • Vaniljextrakt
  • Chokladbitar

Förberedelse

Förvärm ugnen till 170°C.

Mjuka upp smöret med en slickepott, tillsätt sedan farinsockret och sockret.

Vispa hårt tills blandningen blir ljusgul och skummig. Tillsätt sedan äggen och några droppar vaniljextrakt.

Sikta mjölet med bakpulvret och en nypa salt. Häll i det och blanda ordentligt. Tillsätt chokladbitarna till sist.

Klicka ut smeten på Tefalplåten med hjälp av en matsked, och platta sedan till klickarna med en fuktig handflata så att de blir 10 cm breda kakor.

Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda kakorna i cirka 10 minuter. Kakorna ska bli knapriga utvändigt med en mjuk insida.

Ta ut dem och låt dem vila på plåten i cirka 5 minuter, och låt dem sedan svalna på annat ställe.

Kakorna är goda både varma och kalla.