Kanadensisk bacon- och cheeseburgare

Kanadensisk bacon- och cheeseburgare

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 500 g mager nötfärs
  • 3/4 tsk (4 ml) salt, 1/2 tsk peppar
  • 2 msk (30 ml) Dijonsenap, 2 msk majonnäs
  • 4 skivor kotlettbacon, cirka 5 mm tjock
  • 4 skivor kanadensisk cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • Salladsblad
  • Skivad tomat

Förberedelse

Forma köttförsen till fyra burgare och krydda på bägge sidor med salt och peppar. Låt vila i upp till 1 dag tills de är redo att tillagas. Blanda senapen med majonnäsen tills de bundit samman; ställ åt sidan.

Välj programmet ”Korv/fläsk/lamm” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga baconet på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit röd. Flytta baconet till en tallrik och täck med aluminiumfolie. Torka försiktigt av plattorna med hushållspapper.

Välj programmet ”Burgare” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga burgarna på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit röd. Lägg direkt en skiva ost på varje burgare. Lätt burgarna på bröden och toppa med sallad och tomat. Garnera burgaren med bacon och en klick majonnäsdressing.

Tips: Servera denna läckra burgare med en dressad trädgårdssallad för en balanserad måltid. Lägg till ytterligare traditionell kanadensisk smak genom att pensla baconet med ren lönnsirap innan den läggs på grillen.