*Flamberade kammusslor med konjak

*Flamberade kammusslor med konjak

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • *15 kammusslor med eller utan skal
  • *15 g smör
  • *1 msk hackad schalottenlök
  • *1/2 msk hackad vitlök
  • *1 msk hackad persilja
  • *100 ml konjak
  • *200 ml torrt vitt vin
  • *200 ml grädde
  • *Salt
  • *Peppar

Förberedelse

Värm upp din TEFAL-stekpanna tills thermosignalen blir röd. Det betyder att din stekpanna har rätt temperatur för att börja laga mat. Smält smöret med schalottenlök och tillsätt sedan kammusslorna.

Fräs kammusslorna men lämna dem genomskinliga i mitten. Ta dem sedan ur stekpannan och lägg dem åt sidan. Tillsätt vitlök och persilja i stekpannan och låt de bryna i några sekunder.

Värm upp pannan och häll i konjak och vänta tills lågan slocknar.

För att lyckas med att flambera din maträtt, häll ett glas alkohol efter eget val på dina ingredienser i den heta pannan. Tänd en tändsticka och tänd på kanten av pannan. Se till att du inte flammar under en fläkt.

När lågan är ute, lägg till kammusslorna. Flambera inte kammusslorna eftersom det skulle försämra smaken. Tillsätt sedan vitt vin och låt det koka tills det minskar med hälften. Tillsätt grädden och låt den koka tills såsen tjocknar.