Chilienchiladas med osttäcke

Chilienchiladas med osttäcke

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1 medelstor lök( finhackad)
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 15 ml olja
  • 450 g mager nötfärs
  • 1 köttbuljontärning
  • 150 ml kokande vatten
  • 1 burk (440 g) krossad tomat
  • 450 g röda kidneybönor
  • 15 ml (1 msk) tomatpuré
  • 15 ml (1 msk) milt chilipulver
  • En nypa mald kummin
  • Några droppar tabasco
  • 8 färdigbakade tortillas
  • 300 ml ostsås
  • Färdiglagad eller hemlagad
  • 25 g riven cheshire- eller cheddarost
  • Några svarta oliver, till dekorering

Förberedelse

Hetta upp oljan i en Tefal stekpanna med lock och non-stickbeläggning.

Stek löken och vitlöken tills de mjuknat, lägg i köttfärsen och stek den gyllenbrun.

Lös upp buljongen i det kokande vattnet.

Blanda ner de krossade tomaterna, kidneybönorna, köttbuljongen, tomatpurén, cjilipulvret, kumminen och tabascon i stekpannan.

Låt det sjuda varsamt i ca 1 timme tills köttet blivit riktigt mört.

Lägg en rejäl sked chiliblandning på varje tortilla och rulla ihop dem. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat och häll över ostsåsen.

Strö över riven ost.

Ugnsbaka tills osten har smält och dekorera med svarta oliver.