Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Efterrätt

  • 2

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 30 g strösocker
  • 95 g mjölk
  • 50 g mjöl
  • 25 g lättsaltat smör
  • 20 små jordgubbar
  • 1 matsked mandelflingor

Förberedelse

Värm ugnen till 170 °C.

Skölj jordgubbarna och ta bort bladen. Fördela jordgubbarna i två miniformar.

Knäck äggen i en skål och tillsätt socker. Blanda. Tillsätt mjölken och därefter mjölet.

Smält smöret och häll det i smeten.

Häll smeten över jordgubbarna och strö mandelflingor ovanpå.

Sätt in formarna i ugnen (utan lock) och grädda i 30 minuter.

Servera varma eller kalla. Strö över florsocker innan servering.