Vegetarisk thaigryta med grön curry

Vegetarisk thaigryta med grön curry

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa
  • 1 aubergine
  • 2 lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 matskedar druvkärneolja
  • 100 ml vitt vin
  • 30 g currypasta
  • 200 ml buljong
  • 450 ml kokosmjölk
  • 150 g kikärter
  • 100 g spenat
  • Koriander
  • Lime
  • Salt och peppar

Förberedelse

Skala och skär butternutpumpan i kuber. Skär auberginen i bitar. Finhacka lök och vitlök.

Värm oljan i tryckkokaren och stek butternutpumpa, aubergine, lök och vitlök i 5 minuter på medelvärme under omrörning.

Tillsätt vitt vin och låt sjuda på medelvärme i 5 minuter så att hälften kokar bort.

Tillsätt grön currypasta (justera mängden beroende på hur stark du vill ha grytan). Tillsätt sedan grönsaksbuljong och kokosmjölk och rör om. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda med locket på i 20 minuter.

Tillsätt kikärter och spenat, rör om och koka i ytterligare 10 minuter med locket på.

Krydda och servera grytan med en skvätt limejuice och strö över hackad koriander.