Mustig boeuf bourguignon

Mustig boeuf bourguignon

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Avancerat

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 400 g högrev
  • 400 g innanlår av nöt
  • 200 g bacon
  • 2 lökar
  • 4 morötter
  • 17 trädgårdschampinjoner
  • 8 små syltlökar
  • 40 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 flaska Bourgogne-vin
  • 1 matsked solrosolja
  • Persilja
  • Salt och peppar

Förberedelse

Skär köttet i stora kuber på 4–5 cm.

Skala morötterna och skär dem i skivor, hacka löken.

Skär baconet i stora strimlor.

Dela champinjonerna på hälften.

Värm oljan i grytan, tillsätt smöret och bryn köttbitarna.

Ta bort köttet.

Stek den hackade löken och morötterna i grytan i 10 g smör.

Lägg i köttet, tillsätt vitlök (oskalad), häll i vinet. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda med locket på i 2 timmar och 30 minuter på låg värme.

Ta bort köttet och blanda såsen.

Stek bacon, lök och svamp i resten av smöret. Ställ åt sidan.

Tillsätt såsen i grytan och koka i 10 minuter på medelvärme.

Tillsätt köttet och sedan garneringen, värm i 5 minuter och servera bœuf bourguignon med potatismos och toppa med hackad persilja.