Kyckling och grönsaker

Kyckling och grönsaker

Huvudrätt

  • 6

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

  • 1 h00

    Vilotid

Ingredienser

  • *6 kycklingbitar (lår och övre lår)
  • *4 lökar
  • *2 vitlöksklyftor
  • *1 matsked fullkornssenap
  • *2 matskedar senap
  • Saften från 3 citroner
  • Saften från 1 lime
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 2 buljongtärningar
  • 0,5 tesked gurkmeja
  • 0,5 tesked chiliflingor
  • 250 g vatten
  • Persilja
  • Salt och peppar

Förberedelse

Gör snitt i kycklingbitarna.

Finhacka lök och vitlök.

Blanda senapen med citronsaft och 2 msk olja. Smula buljongtärningen, tillsätt gurkmeja och vitlök. Krydda.

Lägg kycklingen på ett stort fat och täck bitarna med marinaden. Låt vila i minst 1 timme i kylen.

Värm ugnen till 220 °C.

Ta ut kycklingbitarna, pressa ut vätskan och grädda i 40 minuter.

Stek löken i resten av oljan i grytan på medelhög värme.

Tillsätt sedan resten av såsen tillsammans med vattnet och låt sjuda. När såsen har tjocknat, tillsätt kycklingbitarna och stek i 10 minuter.

Servera kycklingen med ris och strö över hackad persilja.