*Brookies

*Brookies

Efterrätt

  • 2

    Antal personer

  • Billig

    Kostnad

  • Lett

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • Cookies:
  • 125 g farinsocker
  • 100 g lättsaltat smör
  • 1 ägg
  • 165 g mjöl
  • 1 g bakpulver
  • 80 g hackad choklad
  • Brownies:
  • 60 g mörk choklad
  • 45 g lättsaltat smör
  • 1 ägg
  • 40 g strösocker
  • 60 g farinsocker
  • 45 g mjöl
  • 50 g pekannötter

Förberedelse

Deg:

Blanda socker och smör i en skål till en jämn blandning. Tillsätt ägget och blanda.

Tillsätt mjölet och bakpulvret, blanda.

Tillsätt hackad choklad.

Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen medan du gör browniesmeten.

Värm ugnen till 180 °C.

Browniesmet:

Smält choklad och smör. Rör om tills blandningen är jämn.

Tillsätt ägg och sedan socker.

Tillsätt mjöl och sedan pekannötter.

Fördela smeten i miniformarna.

Ta ut kakdegen ut kylen. Skär ut två tjocka skivor deg på 0,5 cm så att de passar formarna.

Lägg den ovanpå browniesmeten och tryck ner lätt.

Grädda i 25 minuter.

Servera antingen varma eller efter att de har svalnat helt. Ta ut kakorna ut formarna och njut när du vill!