Paj med svamp och kastanjenötter

Paj med svamp och kastanjenötter

Huvudrätt

  • 2

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Mellan

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 tesked olja
  • 20 g smör
  • 10 kastanjenötter
  • Dragon
  • 2 matskedar vispgrädde
  • 1 ark smördeg
  • 1 äggula
  • Salt och peppar

Förberedelse

Värm ugnen till 180 °C.

Tvätta svampen och ta bort fötterna. Finhacka schalottenlöken.

Värm oljan i en stekpanna och tillsätt sedan smöret. När smöret är varmt, tillsätt svamp och schalottenlök och stek på hög värme i 3 minuter.

Tillsätt kastanjenötterna, krydda och stek i 1 minut.

Ta bort från värmen, tillsätt hackad dragon och grädde. Rör om och fördela i miniformarna.

Kavla ut 2 ark smördeg. Täck över miniformarnas kanter med deg och lägg på locken.

Pensla degen med äggula och grädda i 20 minuter.

Servera minipajerna medan de fortfarande är varma.