Toast N’ Light är perfekt för dig som vill ha utsökt rostat bröd på morgonen samtidigt som du piffar upp köket.
Toast N’ Light ändrar färg under rostningen – den börjar på blått och grönt och går sedan över till gult, orange och slutligen rött.
Förutom att du enkelt kan följa rostningsprocessen vet du även direkt när ditt bröd är färdigt.
- Två skivor.
- Återuppvärmnings-, avfrostnings- och avslutningsinställningar.
- Inställbart rostningssystem.
- Sval vägg.
En uppvärmningsfunktion på en brödrost minskar rostningstiden till ca 30 sekunder, så att rostat bröd som har svalnat kan värmas upp igen utan att det bränns.
På en arbetsyta med tillräckligt med utrymme runt den, på avstånd från eventuella lättantändliga föremål (gardiner, soptunna, eluttag etc.) och aldrig utan uppsikt.
Nästan alla typer av bröd som säljs i vanliga mataffärer. Tänk på att torrt bröd rostas snabbare än färskt bröd. Fryst bröd tar längre tid att rosta. Med den justerbara termostaten kan du anpassa rostningsgraden så att den passar din smak. Om en brödskiva fastnar ska du koppla ur apparaten och låta den svalna. Du kan sedan ta bort brödskivan utan att riskera att bränna dig.
Skillnaden i fuktighetsnivåer mellan olika brödtyper kan göra att tiden och rostningsgraden varierar. Lätt torrt bröd ska rostas på en låg inställning. Väldigt färskt bröd eller fullkornsbröd ska rostas på en något högre inställning. Bröd med ojämn yta, till exempel småfranskor, kan behöva rostas på en högre inställning.
Ja, bröd som innehåller spannmål kan rostas. Däremot kan bröd som innehåller frukt inte rostas. Faktum är att brödet smakar sämre om det rostas och frukten kan börja glöda, vilket kan leda till materialskador.
Ja. Med den automatiska centreringsanordningen som passar alla våra brödrostar, och med de extra djupa och breda facken kan du enkelt rosta bullar och tunna eller tjocka skivor utan att de fastnar på värmeelementen.
Det är endast möjligt i apparater som utformats särskilt för små bullar. Tänk på att brödrosten bara rymmer som mest två eller tre bullar för att undvika att värmen koncentreras.
Torrt bröd rostas snabbare än färskt bröd. Fryst bröd tar ännu längre tid att rosta. Med hjälp av reglaget kan du ställa in rostningsgraden efter eget tycke.
Innan du rengör, underhåller eller förvarar brödrosten ska du koppla ur den och låta den svalna. Vid rengöring av utsidan av brödrosten och strömsladden ska du använda en mjuk trasa eller en lätt fuktad svamp med lite rengöringsmedel. Rengör smulbrickan genom att ta bort den och torka av den med en fuktig trasa. Diska den inte i diskmaskin. Du får aldrig använda starka rengöringsmedel, metallredskap eller skurdynor med slipmedel. Och du får aldrig vidröra värmeelementet.
Spaken stannar endast i det nedre läget när brödrosten är påslagen och ansluten till ett eluttag. Om problemet kvarstår ska du koppla ur brödrosten och hålla den upp och ned över en diskho och skaka den försiktigt för att ta bort eventuella stora brödbidar som kan blockera mekanismen. Om problemet fortfarande kvarstår ska du lämna in brödrosten till ett auktoriserat servicecenter.
När du har följt instruktionerna i användarhandboken för hur man startar apparaten ska du kontrollera att eluttaget fungerar genom att ansluta en annan apparat. Om den fortfarande inte fungerar ska du inte försöka ta isär eller reparera apparaten själv, utan ta den till en auktoriserad serviceverkstad.
Vanligt fyrkantigt bröd. Kom ihåg att gammalt bröd rostas snabbare än färskt bröd. Fryst bröd tar längre tid att rosta, beroende på modell. Din brödrost är utrustad med en knapp för rostning av fryst bröd.
Stäng av apparaten och låt den svalna. Koppla ur apparaten innan du försöker ta bort brödet. Du kan sedan ta bort brödskivan utan att riskera att bränna dig på ett varmt element. Kom ihåg att aldrig lämna en brödrost oövervakad när den är i bruk.