Säker matlagning: PFOA-fri PTFE-beläggning
Tefal var en av de första tillverkarna att ta bort PFOA från sina non-stickbeläggningar för över ett decennium sedan.
Tefals produkter med non-stickbeläggning är föremål för mycket regelbundna analyser utförda av oberoende laboratorier som använder de striktaste metoderna. Dessa kontroller har lett till en systematisk borttagning av PFOA i Tefals redskap.
Säker beläggning: Inert PTFE-beläggning
Tefal var först ut med att använda PTFE som huvudkomponent i sina non-stickbeläggningar.
Folkhälsomyndigheter i Europa och i USA har visat att PTFE är ett inert ämne som inte har några negativa hälsoeffekter, även vid förtäring. Dessa myndigheter har bekräftat att PTFE är ett hälsosäkert ämne.
PTFE-SÄKER
BELÄGGNING
PTFE - polytetrafluoretylen - används i kokkärlsbeläggningar för non-stick egenskaper.
Matlagning med mindre fett
Av folkhälsoskäl rekommenderar myndigheter att man begränsar konsumtionen av fett.
1956 lanserade Tefal sina första kokkärl med non-stickbeläggning, för att möjliggöra matlagning med lite eller inget matfett. Utöver de positiva hälsoeffekterna bevaras även matens smaker bättre.
Ingen överhettning
Sedan 2000 är Tefals produkter utrustade med Thermo-Spot©-teknik som består av ett märke som blit helt rött när pannan har nått rätt temperatur.
Märket garanterar perfekt textur, perfekt färg och perfekt smak, för utsökta smakrika måltider varje dag.
På senare tid har Experience© tagits fram av Tefal för att undvika överhettning av pannan och på så sätt bevara matens smaker och näringskvalitet.
Hälsosam matlagning alla dagar i veckan
Våra forskare arbetar med det ständiga målet att förlänga hållbarheten hos våra beläggningar, så att de förblir non-stick, säkra och repfria även efter år av intensiv matlagning.
Säker matlagning :
PFOA-fri PTFE
beläggning
Säker beläggning:
Inert PTFE-beläggning
Matlagning
med mindre fett
Ingen överhettning
Hälsosam matlagning
alla dagar i veckan