TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE [+] GV9611

PRO EXPRESS ULTIMATE [+] GV9611 Den mest kraftfulla [+] smart Från Tefal

Pro Express Ultimate [+]-ångstrykjärnet ger dig professionell effektivitet direkt i handflatan tack vare kombinationen av vår kraftfullaste ångproduktion och den nya Smart Steam Technology, där en intelligent sensor känner av ditt strykjärn och automatiskt förser ånga för att ge dig den perfekta strykningsupplevelsen.
Med dess unika ångeffekt och smarta avancerade funktioner, är TEFALS nya PRO EXPRESS ULTIMATE [+] din högteknologiska bundsförvant som garanterar bästa strykning för perfekta och enkla resultat.

Produktkod: GV9611E0

DEN MEST KRAFTFULLA ÅNGSTATIONEN * MED EN INTELLIGENT SENSOR FÖR PERFEKT KLÄDVÅRD

*från Tefal

Pro Express Ultimate [+] ger dig professionell effektivitet direkt i handflatan tack vare kombinationen av den kraftfullaste ångproduktionen och en ny smart ångteknik, där en intelligent sensor känner av ditt strykjärn och automatiskt förser ånga för den perfekta strykningsupplevelsen. Ångstrykjärnet är enkelt att använda tack vare en ny högtrycksångteknik med en konstant ångproduktion på 180g/minut samtidigt som den intensiva effekten på 630g/minut slätar ut även de mest envisa vecken. Handtaget har en intuitiv och bekväm kontrollpanel som sparar tid och justerar inställningarna när du växlar mellan olika tyger. Det exklusiva, dubbla skyddssystemet låter dig stryka i lugn och ro, med en unik kalkuppsamlare som ger långvarig ångprestanda, samt ett skyddande antidropp-system som håller dina kläder fläckfria. Med dess unika ångeffekt och smarta avancerade funktioner, är TEFALS nya PRO EXPRESS ULTIMATE [+] din högteknologiska bundsförvant som garanterar bästa strykning för perfekta och enkla resultat.
Fördelar
 • Smart Steam Technology

  Smart Steam Techonology är en intelligent sensor som känner av ditt strykjärn och automatiskt förser ånga för den perfekta strykningsupplevelsen

 • PROFESSIONELL EFFEKTIVITET

  Det mest kraftfulla* strykjärnet med ångstation och högtrycksångteknik på upp till 8 bar

  *från Tefal

 • Perfekta resultat

  Den ultimata ångtekniken optimerar vattenintaget och levererar hela 180 g konstant ånga per minut för perfekta resultat och enkel skrynkelborttagning varje gång.

 • Kraftfull ångpuff

  En intensiv ångpuff tar hand om de mest envisa vecken, perfekt när du stryker tjocka tyger.

 • Ta hand om dina plagg på bästa sätt

  Antikalksystemet gör det enkelt att avlägsna kalk och fläckskyddet omvandlar droppar och läckage till ånga och förebygger fläckar.

 • Extremt tyst

  2 gånger tystare än det nuvarande GV958-sortimentet för ökad användarkomfort utan att äventyra prestandan

 • Intuitiv, lättillgänglig kontrollpanel

  Mycket intuitiv kontrollpanel som nu sitter bekvämt placerad på handtaget med 5 förinställda inställningar som garanterar perfekta ång- och temperaturkombinationer för varje tyg

 • Ultratunn, självrengörande Durilium AirGlide-stryksula

  Den nya teknologin Durilium AirGlide från Tefal säkerställer bästa glidet för snabb och enkel strykning med 33 % mer glid och hållbar prestanda.

 • Bekväm avtagbar vattentank

  Den avtagbara vattenbehållaren kan fyllas på när som helst under strykningen.

   

 • Enkel och säker transport

  Lätt att bära och förvara med det säkra låssystemet.

 • Dörrtillbehör

  Denna dörrhake är perfekt för de där sista-minuten-stunderna på morgonen, och hjälper till att förse enkel, vertikal ånga till dina plagg.

Tillbehör
Egenskaper
KRAFTFULL ÅNGPRESTATION
Effekt 2600  W
Ångutmatning 180  g/min
Ångboost 630  g/min
Ångtryck 8  bar
Vertikal ångning    
Inställning av ånga och temperatur 6 settings  
Uppvärmningstid 2  min
Högtryckskokare    
STYRKSULEPRESTATIONER
Stryksuleteknik Självrengörande Durilium Airglide-sula  
Stryksulans glidbarhet *****  
Stryksulans hållbarhet/reptålighet *****  
Kontinuerlig ångfördelning Spets, sida och hjärta  
Precisionsspets    
Koncentrerad ångboost på stryksulans spets    
ANVÄNDARKOMFORT
Komforthandtag    
Tysthetsteknik    
Droppskydd    
Auto-Off    
Eco-läge    
Sladdlängd 1.7  m
Låssystem    
Vattenbehållarens kapacitet 1.9  L
Stabil stödhylla    
Vattenbehållare Avtagbar  
Detektor för tom tank    
Kontinuerlig påfyllning    
Sladdförvaring Elsladd och ångsladd  
HÅLLBARHET
Kalkuppsamlare    
Antikalkfunktion Removable anti-scale collector  
Kalkvarning    
ANDRA FUNKTIONER
Färger Vit och turkos  
Annat Dörrtillbehör  
Frågor och svar
Välj en strykbräda med inställningsbar höjd så att du kan anpassa den efter din längd. Den ska vara stabil och robust så att du kan placera strykjärnet på den.
Strykbrädan ska vara perforerad så att ångan kan passera genom tyget så att det blir mjukare och strykningen går lättare. Strykbrädans överdrag ska också vara av sådan beskaffenhet att ånga kan strömma igenom det.
Med den här funktionen kan du stryka kläder på plats eller när de hänger på en galge.
För att göra detta ska du ställa in strykjärnstemperaturen så högt som möjligt.
• Häng upp plagget på en galge och dra försiktigt i tyget med en hand.
• Tryck på ångreglaget med jämna mellanrum och flytta strykjärnet uppifrån och ned.
Ångan som bildas är mycket varm och mjukar upp fibrerna och slätar ut skrynklor.
Obs! Använd aldrig funktionen med vertikal ånga på plagg som sitter på en person.
Ja, och det beror på att ånga genereras i ett separat utrymme avskilt från strykjärnets stryksula. På så sätt kan du få ånga även på den lägsta värmeinställningen, för t.ex. siden. När strykjärnets temperaturreglage är inställt på den lägsta inställningen måste du dessutom ställa in kontrollvredet för ånga (beroende på modell) på den lägsta positionen, annars kan vattendroppar bildas i ångan.
Följ dessa råd för att undvika skador på stryksulan:
• Ställ alltid ned strykjärnet på bakdelen eller basen (beroende på modell).
• Undvik att stryka över ojämna material (knappar, blixtlås etc.).
• Rengör aldrig stryksulan med skursvamp eller stålull.
Blanka märken kan uppstå på vissa tyger, särskilt mörka tyger. Vi rekommenderar att du stryker mörka kläder på avigsidan och använder rätt temperatur.
Vid strykning av mikrofibertyger ska du ställa in temperaturen så att den passar det mest ömtåliga materialet.
Viktigt: Det tar längre tid för strykjärnet att svalna än vad det tar för det att värmas upp. Vi rekommenderar att du börjar med tyger som ska strykas på låg temperatur.
Kranvatten:
Apparaten har utformats för att användas med kranvatten. Om vattnet är mycket hårt (hårdhet högre än 30 °f eller 17 °dH eller 21 °e) blandar du 50 % kranvatten med 50 % destillerat vatten (finns att köpa).
I vissa områden nära hav kan vattnets salthalt vara mycket hög. Använd i så fall endast destillerat vatten.

Avkalkning:
Det finns flera olika avkalkningsmetoder och vattnet från de flesta kan användas i ånggeneratorn. En del metoder, särskilt sådana som använder kemikalier som salt, kan orsaka vita eller bruna fläckar. Det gäller framför allt för filterkannor.
Vi föreslår att du provar att använda antingen obehandlat kranvatten eller vatten på flaska om du upplever detta problem.

Kom ihåg:
Använd aldrig regnvatten, rent avmineraliserat vatten eller rent destillerat vatten från butiker, eller vatten som innehåller tillsatser (t.ex. stärkelse, parfym eller vatten från hushållsapparater). Sådana tillsatser kan påverka ångans egenskaper och vid höga temperaturer kan avlagringar uppstå i ånggeneratorkammaren. Detta riskerar att orsaka fläckar på tvätten och leda till att apparaten åldras i förtid.
Innan du utför något underhåll ska du se till att apparaten inte är inkopplad och att stryksulan, kokarenheten och strykjärnshållaren har svalnat (minst två timmar efter strykning).
Använd ingen rengörings- eller avkalkningsprodukt för att rengöra stryksulan eller basenheten. Håll aldrig strykjärnet eller dess bas under rinnande vatten.
Rengöra basenheten:
• Torka av plastdelarna regelbundet med en lätt fuktad och mjuk trasa.
Underhålla kokarenheten (en gång i månaden):
• Obs! För att förlänga kokarenhetens livslängd och undvika kalkavlagringar måste du skölja ur kokarenheten efter 10 användningstillfällen (ungefär en gång i månaden).
• Kontrollera att generatorn är sval och att den har varit urkopplad i mer än två timmar.
• Lossa locket till kokarenheten långsamt. Om generatorns kokarenhet är utrustad med en antikalk-stav ska du ta ut den och skölja den under rinnande vatten innan du sätter tillbaka den i kokarenheten.
• Använd en kanna för att fylla kokarenheten till 3/4 med kranvatten.
• Skaka om basenheten försiktigt i några sekunder och töm den sedan helt i diskhon.
• För bästa resultat rekommenderar vi att du utför den här proceduren en gång till.
Om du bor i ett område med hårt vatten ska du göra detta oftare. Framför allt ska du inte använda några avkalkningsprodukter för att rengöra kokarenheten, då dessa kan skada den.
Nej. När du startar eller använder ånggeneratorn kan du höra ett pumpande eller vibrerande ljud samt ett klickande ljud. Detta är helt normalt och är bara pumpen som sprutar in vatten i kokarenheten eller så är det ångventilen som öppnas.
Efter att ha sköljt ur kokarenheten måste du håll in omstartsknappen i ca tre sekunder för att lampan ska sluta blinka.
Antikalk-ventilens lock kanske har dragits åt felaktigt eller så har tätningen på insidan av locket slutat fungera.
Ja. Men om du lägger märke till att ångsladden är skadad ska du anlita en auktoriserad servicefirma för reparation.
Ställ in strykjärnets temperaturreglage på den typ av textil som ska strykas och ställ sedan in ångreglaget (om temperaturreglaget står inställt på syntetmaterial måste ångreglaget vara ställt på MIN).
Det är normalt. Strykjärnet genererar mycket ånga och ångan kondenseras på strykbrädan. Det kan hända att det bildas vattendroppar på undersidan av strykbrädan som faller ned på golvet.
Om kokarenheten inte fungerar eller om den röda lampan på kontrollpanelen tänds, trots att det fortfarande är vatten i behållaren, föreslår vi att du kontrollerar att vattenbehållaren inte är tom. Kontrollera också att den löstagbara vattenbehållaren (beroende på modell) sitter ordentligt på plats. Tryck sedan på startknappen på kontrollpanelen. Ångreglaget kan vara ställt på den lägsta inställningen (beroende på modell), så testa att vrida på reglaget för att öka ångan.
Om den röda vattenlampan blinkar finns det inget vatten i vattenbehållaren eller så har inte behållaren tryckts fast på plats ordentligt.
Det kan bero på följande:
• Att du försökt använda ånga innan strykjärnet är tillräckligt varmt. Beroende på modellen du har ska du, vid strykning på låg temperatur, minska mängden ånga genom att justera ångreglaget på kontrollpanelen. Vänta tills temperaturlampan slocknar innan du börjar stryka.
• Det kan också vara så att vatten har kondenserats i rören om du använder ångan för första gången eller inte har använt den på länge. I sådana fall ska du rikta strykjärnet bort från strykbrädan och trycka på ångknappen tills ånga kommer ut.
• Om du använder turboångfunktionen för mycket kan stryksulan kylas ned. I sådana fall ska du sluta använda turboångfunktionen och vänta tills strykjärnets temperaturlampa tänds och släcks igen innan du använder funktionen på nytt.
• Kokarenheten kan vara överfull. Fyll den inte hela vägen upp.
Generatorns säkerhetsmekanism har aktiverats. Du måste lämna in generatorn till ett auktoriserat servicecenter.
• Du använder kemikaliska avkalkningsprodukter eller tillsatser i vattnet. Sådana produkter ska aldrig tillsättas i vattenbehållaren. Om så är fallet ska du kontakta ett auktoriserat servicecenter.
• Tvätten har inte sköljts ordentligt, eller så stryker du ett nytt plagg utan att ha tvättat det. Se till att kläderna har sköljts ordentligt för att avlägsna tvättmedelsrester eller kemikalier från nya plagg som kan fastna på strykjärnet.
• Strykjärnet är för varmt. Se våra rekommendationer om temperaturinställning i bruksanvisningen.
• Du använder stärkelse. Stärkelse får endast sprejas på tygets avigsida.
Vissa stärkelser och syntetiska fibrer kan fastna på strykjärnets yta. Rengör ytan på strykjärnet.
De inre komponenterna kan avge metalliska ljud när temperaturen ändras. Det är inget fel.
Ja. Det är helt normalt. Det beror på flödet av kallt vatten in i kokaren, som innehåller varmt vatten.
När du har följt instruktionerna i användarhandboken för hur man startar apparaten ska du kontrollera att eluttaget fungerar genom att ansluta en annan apparat. Om den fortfarande inte fungerar ska du inte försöka ta isär eller reparera apparaten själv, utan ta den till en auktoriserad serviceverkstad.
Använd inte apparaten. För att undvika eventuella risker ska du lämna in den till ett auktoriserat servicecenter.
Nej. Trycket är relativt lågt. Apparaten har två säkerhetssystem.
• En ventil säkerställer att inget övertryck bildas och gör att ånga kan släppas ut om något fel inträffar med apparaten.
• En termosäkring för att undvika överhettning.
En ånggenerator är ett kraftfullt strykjärn som genererar stora mängder kraftfull ånga i en separat kokarenhet och pumpar ångan kontant och konsekvent genom strykjärnets stryksula och in i kläderna. Fördelen med detta är att det halverar stryktiden och ger ett fantastiskt resultat. En ångstation liknar ett vanligt strykjärn, men har en större vattentank. Vattnet pumpas upp till strykjärnet och ångan genereras inuti strykjärnet i stället för en separat kokarenhet. Ångutsläppet är konstant, men inte lika kraftfullt som på en ånggenerator.
Bildning av kalk förhindras tack vare att vattnet inte är i direktkontakt med värmeelementet på utsidan av tanken. Tanken ska dock sköljas efter 10 användningar för att undvika kalkavlagringar.
Nej. De två kablarna är isolerade med skydd och har genomgått noggranna kontroller. Om du däremot upptäcker att kabeln är skadad ska du lämna in den till ett auktoriserat servicecenter för reparation.
Med ECO-funktionen minskas energiförbrukningen. Det innebär att mindre ånga genereras och att mindre ström behövs.
De här funktionerna innebär att ånggeneratorn är utrustad med en elektronisk regleringsmekanism som ger en perfekt kombination av temperatur och ånga, vilket gör det möjligt att stryka alla strykbara plagg utan risk och utan att behöva sortera dem.
Detta system förhindrar att stryksulan sätts igen. Dess aktiva beläggning eliminerar fibrer och smuts som ofta fastnar på sulan och leder till att dess glidförmåga reduceras.
Apparaten består av värdefulla material som kan återvinnas. Lämna in den till din lokala återvinningsstation.
Se avsnittet ”Tillbehör” på webbplatsen för att enkelt hitta allt du behöver för din produkt.
Mer detaljerad information finns under avsnittet Garanti på webbplatsen.
Om du tror att en del saknas, ring Consumer Services Center, så hjälper vi dig att hitta en lämplig lösning.