Stekt sparris med jordgubbar, balsamvinäger och grillat bacon

Stekt sparris med jordgubbar, balsamvinäger och grillat bacon

Förrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Mellan

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 20 till 24 gröna sparrisar
  • 40 g parmesan i bit
  • 2 cl balsamvinäger
  • 150 g jordgubbar
  • 8 skivor bacon eller ister
  • Flingsalt och peppar

Förberedelse

Skölj och skär jordgubbarna i 2 eller 4 delar beroende på storlek.

Skölj sparrisen. Avlägsna de små bladen längs stjälken och trimma något. Bryn baconet i stekpannan. Avlägsna från stekpannan.

Häll lite olja i stekpannan. Bryn och glasera sparrisen i olivoljan. När de är al dente, deglaserar du dem med balsamvinäger. Stäng av värmen. Lägg i jordgubbarna och blanda ordentligt så att de också täcks med vinäger.

Lägg baconskivorna på tallrikarna. Fördela sparrisen och jordgubbarna ovanpå.

Garnera med skivad parmesan, flingsalt, peppar och en skvätt olivolja.