Lax i crème fraichesås

Lax i crème fraichesås

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 3/4 cup (175 ml) hackad färsk dill
  • 1/4 cup (50 ml) hackad salladslök
  • 2 msk (30 ml) citronjuice
  • 2 tsk (10 ml) finrivet citronskal
  • 1 malen vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk (4 ml) salt, 3/4 tsk peppar, separat
  • 1/4 cup (50 ml) olivolja
  • 1/2 cup (125 ml) lätt crème fraiche
  • 4 laxfiléer, ca. 125 g/styck

Förberedelse

Lägg dillen, salladslöken, citronjuicen, citronskalet, vitlöken och 1/2 tsk (2 ml) salt och 1/2 tsk peppar i matberedaren. Pulsera tills det blivit finhackat. Häll sakta ner oljan medan motorn är på, tills det blivit en jämn massa. Dela blandningen på hälften. Blanda en del med crème fraichen; ställ åt sidan. Krydda laxen med resten av saltet och pepparn. Pensla den kvarvarande dillblandningen över laxen.

Välj programmet ”Fisk/skaldjur” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga laxen på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit gul. Servera laxen med crème fraiche-blandningen.

Tips: Genom att ta laxen från grillen när lampan är gul får du ett perfekt grillresultat med krispig yta och saftig insida. Servera laxen med ångkokta nypotatis och härliga bladgrönsaker, som mangold eller spenat, och vips har du trollat fram en lyxmiddag.