Kycklingspett på grekiskt vis

Kycklingspett på grekiskt vis

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 msk (30 ml) olivolja
  • 2 msk (30 ml) citronjuice
  • 2 tsk (10 ml) torkade oreganoblad
  • 1 tsk (5 ml) finrivet citronskal
  • 3/4 tsk (4 ml) salt, 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk (2 ml) paprikapulver
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 benfria, skinnfria kycklingbröst, skurna i bitar
  • Tzatzikisås

Förberedelse

Vispa ihop oljan med citronjuicen, oreganon, citronskalet, saltet, pepparn, paprikapulvret och vitlöken i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och blanda tills de täckts av marinaden. Trä kycklingen på 20 cm långa träspett.

Välj programmet ”Fågel” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga spetten på grillen och stänga locket.

Grilla i omgångar tills indikatorlampan har blivit röd. Servera kycklingspetten med en klick tzatzikisås.

Tips: Servera spetten på en bädd av kokt, smaksatt ris, tillsammans med en grekisk sallad. Gör en traditionell Medelhavswrap genom att lägga kycklingen i ett pitabröd som toppas med tzatzikisås, hackad tomat, gurka och rödlök.