Fläskfilé med jamaicansk jerkmarinad

Fläskfilé med jamaicansk jerkmarinad

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

  • 30 min

    Vilotid

Ingredienser

  • 2 msk (30 ml) jamaicansk jerkpaste
  • 1 fläskfilé, ca. 500 g
  • 1 mango, skalad och finhackad
  • 1/2 cup (125 ml) finhackad röd paprika, 1/2 cup finhackad selleri
  • 1/4 cup (50 ml) finhackad salladslök, 1/4 cup finhackade korianderblad
  • 2 msk (30 ml) citronjuice
  • 4 msk (15 ml) canolaolja
  • 1 tsk (5 ml) honung
  • 1/4 tsk (1 ml) salt, 1/2 tsk peppar
  • Limeklyftor

Förberedelse

Pensla jerkpasten över hela fläskfilén. Marinera i rumstemperatur i 30 minuter eller i kylen i upp till 24 timmar.

Blanda under tiden mangon med den röda paprikan, sellerin, salladslöken, koriandern, limejuice, oljan, honungen, saltet och pepparn; ställ åt sidan.

Välj programmet ”Korv/fläsk/lamm” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga filén på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit röd. Flytta filén till ett skärbräde och täck med aluminiumfolie. Låt den vila i 5 minuter innan den skärs upp. Servera tillsammans med mangosalsan och limeklyftorna.

Tips: Jamaicansk jerkpaste finns oftast bland de internationella varorna eller i kryddhyllorna i mataffären. Servera med filén och salsan med kokt ris eller mjölbaserade tortillas. Byt ut färsk ananas mot mango om du gillar det bättre. Använd programmet ”Fågel” och prova kycklingbröst istället för fläskfilén.