TEFAL TEFAL Ceramic Control White

TEFAL Ceramic Control White Krispiga resultat varje dag Extremt hållbar keramisk beläggning så att du kan blanda, vispa, bryna och steka och alltid få utsökta krispiga resultat

Tefal Ceramic Control är en perfekt stekpanna som ger både kött och fisk den där oemotståndliga krispiga ytan tack vare sin keramiska beläggning. Keramisk beläggning är perfekt för bryning och stekning och är extra hållbar för att klara även tuffare tag.

Ceramic Control, låter dig ha kontrollen!

Ceramic Control stekpanna har världens första temperaturkontrollindikator på keramisk beläggning för garanterat utsökta resultat!

 • Gör dig till en mästerkock!

Dess hårda yta kräver minimalt med fett:

 • Krispiga och smakfulla måltider.
 • Med slitstark keramisk beläggning som kommer att hålla i lång tid framöver.
 • Passar alla spishällar.

Ceramic Control White-serien innehåller:

 • 21 cm stekpanna
 • 24 cm stekpanna
 • 28 cm stekpanna
 • 28 cm wokpanna
 • 24 cm sautépanna
Nödvändigheter
 • ceramic control pictogram-1.png

  CERAMIC CONTROL: robust och extra slitstark yta

  Hårt keramiskt lager för hög reptålighet Tjockt ytskikt för enkel rengöring

 • Thermo-Spot®

  Thermo-Spot® (endast i pannor) blir helt röd när stekpannan har uppnått rätt temperatur för perfekt bryning. Den garanterar: perfekt textur  perfekt färg  perfekt smak  för utsökta smakfulla måltider varje dag.

 • ceramic control pictogram-3.png

  Keramisk utvändig beläggning

  Extra hållbar och lättrengjord yta

 • Worlds first - Thermo-Spot.png

  Spishällskompatibilitet

  Passar alla spishällar inklusive induktion

 • default

  Tefal: hälsosam och miljövänlig matlagning

  100 % säker keramisk beläggning

Egenskaper
Material ALUMINIUM  
Värmekälla INDUKTION - GAS -EL - KERAMIK - HALOGEN  
Ugnskompatibilitet JA, UPP TILL 175 °C  
Invändig beläggning/finish KERAMISK BELÄGGNING (solgel-teknik)  
Utvändig beläggning/finish KERAMISK BELÄGGNING (sol-gel-teknik)  
Bottentyp INDUKTIONSTEKNIK  
Hällkant JA  

Frågor och svar
Non-stick-redskap är särskilt utformade för att maten inte ska fastna. Dock måste stekpannan eller kastrullen underhållas ordentligt.
Följ dessa tips: Smörj in stekpannan/kastrullen med lite olja innan du använder den för första gången och rengör och torka den sedan. Upprepa processen regelbundet om du diskar stekpannan/kastrullen ofta i diskmaskinen. Undvik också att överhetta eller repa kokkärlet, särskilt vid användning av metallredskap (stekspadar, slevar) och/eller vid rengöring med skursvamp.
Bara stekpannor, kastruller och sauteringspannor från Ingenio-serien kan användas i ugnen, tack vare deras löstagbara handtag (se till att det löstagbara handtaget tas bort). Köksredskap ska aldrig användas i mikrovågsugn eller varmluftsugn.
• Diska stekpannan i varmt vatten och diskmedel för att ta bort eventuell smuts. Torka den och smörj in non-stick-beläggningen med lite matlagningsolja innan du använder den för första gången. Torka bort all överbliven olja.
• Diska och torka köksredskapen efter varje användning.
För stekpannor: mellan 140 °C och 195 °C
För crepepannor: mellan 165 °C och 240 °C
Detta är den optimala temperaturen för att steka och bryna mat. Den här indikationen hjälper dig att laga mat på ett hälsosamt sätt och i en perfekt temperatur.
Läs användningsrekommendationerna som står på förpackningen eller i instruktionerna som medföljer produkten. Med vissa produktserier kan du använda vissa metallredskap med undantag för knivar och vispar. För att förlänga stekpannornas och kastrullernas livslängd rekommenderar vi dock att du inte använder metallredskap. Välj köksredskap i plast eller trä.
Den keramiska beläggningens non-stick-egenskaper är mycket mer begränsade än klassiska beläggningar (PTFE), både när det gäller prestanda och hållbarhet. Vi rekommenderar att du använder mer fett vid matlagningen och rengör dessa kokkärl mer noggrant med lite mer diskmedel. För ingrodd mat rekommenderar vi att du låter kokkärlet ligga och dra i vatten med diskmedel och eventuellt lite vitvinsvinäger i.
Med tidens gång bildas fläckar på den keramiska botten som inte går att ta bort. Detta försämrar inte kokkärlets prestanda på något sätt och medför inga hälsorisker.
• Använd köksredskap av plast eller trä, med vissa produktserier kan du använda vissa metallredskap, med undantag för knivar och vispar (se användningsrekommendationerna som står på förpackningen eller i instruktionerna som medföljer produkten).
• Undvik att skära direkt i stekpannorna.
• Gör inte hål i non-stick-ytan. Mindre märken eller slitningar är normalt och påverkar inte kokkärlets prestanda.
• Efter matlagning ska du inte låta stekpannorna stå kvar tomma på spisen med värmen på.
• Välj alltid en elektrisk spisplatta av lämplig storlek eller justera gasspisen så att lågan bara vidrör underdelen av stekpannan och inte klättrar upp för sidorna.
• Lämna aldrig stekpannor oövervakade när du lagar mat.
• Låt stekpannorna svalna innan du rengör dem.
En stekpanna kan bli skev på grund av värmechock (en överhettad tom stekpanna, en varm stekpanna som kommer i kontakt med kallt vatten eller en kall yta etc.).
Låt stekpannan svalna till rumstemperatur innan du rengör den.
En missformad stekpanna ger sämre matlagningsresultat.
Stekpannor ska ALDRIG användas i mikrovågsugn.
Beroende på serien i fråga (se förpackningen), kan de flesta redskap användas förutom knivar, gafflar och vispar. Du ska alltid vara försiktig när du använder metallredskap. Undvik att använda redskap med vassa kanter och undvik att skära direkt i pannan. Du får inte hugga eller göra hål i non-stick-ytan.
Ja. Höga temperaturer kan göra att maten bränns, orsaka fläckar och göra att pannan missformas. Dessutom kan överhettning göra att pannans non-stick-egenskaper försämras. En medelhög temperatur räcker för matlagning, eftersom aluminium ger en jämn värmespridning. Om pannan värms upp till mycket hög temperatur utan att det finns något i den kan den skadas.
Nej. Matlagning i höga temperaturer gör inte att maten blir klar avsevärt snabbare och gör definitivt inte kvaliteten på maten bättre, så vi rekommenderar att du lagar maten på medelhög temperatur. En annan orsak till denna rekommendation är att matlagning i hög temperatur kan skada non-stick-beläggningen.
För att göra så att beläggningen håller längre ska du använda en liten mängd olja när du steker eller grillar. Ingen olja behövs när du kokar eller sjuder något.
Stekpanna med non-stick-beläggning:
Det räcker att diska stekpannan för hand med lite diskmedel.
Stekpannan måste rengöras efter varje användning för att avlägsna hinnan med flott som kan ligga kvar på ytan. Om du bara torkar av stekpannan med papper, eller sköljer av den med vatten, kommer hinnan inte att försvinna helt och kan finnas kvar nästa gång du använder stekpannan och leda till fläckar.
Stekpannor med non-stick-beläggning får inte rengöras med skurpulver eller skurdynor. En nylonsvamp är bäst att använda för både insidan och utsidan av stekpannan.

Keramisk stekpanna:
Vi rekommenderar att du diskar den keramiska stekpannan för hand med vatten och ett milt diskmedel. På så sätt rengörs den mest effektivt. Om stekpannan inte blir tillräckligt ren genom normal diskning kan du värma upp lite vinäger och vatten i stekpannan. Blandningen med vatten och vinäger kokar stekpannan ren. Skölj sedan ur stekpannan, torka den torr och smörj in den med lite olja, exempelvis solrosolja. Då blir stekpannan som ny. Om smutsen är ingrodd kan du först blötlägga stekpannan i varmt vatten och lite diskmedel. Sedan, om det behövs, kan du rengöra stekpannan med en skurdyna i plast och lite flytande diskmedel.
Vissa delar kan diskas i diskmaskin medan andra inte kan det. (Se nedan.) Om delen går att diska i diskmaskin ska du använda ett milt diskmedel. Vissa diskmaskiner kanske inte är kompatibla med kastruller/stekpannor, så läs diskmaskinens bruksanvisning först.
Kan diskas i diskmaskin:
Kastrull-/stekpannedelen: JA
Specialhandtag: JA
Koklock: (förutom knopp av magnettyp): JA
Löstagbara lockknoppar av magnettyp: NEJ (De kan börja rosta)
Tätningslock: NEJ (De kan missformas)
För att kokkärlet ska hålla längre rekommenderar vi att du diskar det för hand med en skonsam svamp. När du använder diskmaskingen så rekommenderar vi att du använder ett milt diskmedel, helst flytande eller gel.
Handtag kan lossna med tiden på grund av att fästdonen konstant värms upp och svalnar. Om detta inträffar ska du försiktigt dra åt dem med lämplig skruvmejsel. Se upp så att du inte drar åt dem för hårt.
• Det kan vara så att det fastnat matrester på stekpannan, vilket ursprungligen kan bero på att du har stekt något för länge i den. Detta kan vanligtvis rengöras genom att fylla stekpannan med vatten och diskmedel och låta den stå så över natten. Ta sedan vatten och bikarbonat och gnugga det försiktigt över stekpannan med en mjuk svamp utan slipmedel (skursvamp för non-stick-beläggningar). Smörj sedan in non-stick-beläggningen med matlagningsolja med hjälp av lite hushållspapper.
• Stekpannan kan ha överhettats, vilket kan orsaka skador och missfärgningar på non-stick-beläggningen. Om stekpannor överhettas ofta leder det till att non-stick-beläggningen fungerar sämre. Den röda punkten (Thermo-Spot) i stekpannan är en värmeindikator som visar när stekpannan uppnått perfekt temperatur. När hela punkten blivit röd ska du sänka värmen för att bibehålla temperaturen. Fortsätt inte värma stekpannan på hög värme, eftersom det gör att stekpannan och non-stick-ytan överhettas.
• Varje gång du diskat stekpannan i diskmaskinen ska du smörja in non-stick-beläggningen med matlagningsolja för att non-stick-beläggningen ska fungera så bra som möjligt och inte torka ut.
• Pannan har används på för hög värme eller på fel värmekälla, vilket har gjort att pannan har blivit skev och missformad.
• Du ska aldrig hälla kallt vatten i en varm panna eller sänka ned en varm panna i kallt vatten. Plötsliga temperaturväxlingar kan göra att metallen blir skev, vilket leder till en ojämn botten.
Var försiktig när du ställer kokkärl på gashällar, eftersom antalet stödben kan variera och speciellt små kokkärl kan behöva ett kokkärlsställ. Kokkärlsställ medföljer de flesta gashällar eller kan köpas till separat.
Missformningar på utsidan av kastruller eller stekpannor av aluminium uppstår om de exempelvis tappas i golvet. (Kastrullen/stekpannan missformas inte på grund av värmen vid matlagning.)
Våra beläggningar är kända för att inte gå sönder under normala användningsförhållanden. Om stekpannor eller kastruller från Tefal/T-fal inte används korrekt och du råkar svälja partiklar från beläggningen behöver du inte oroa dig för några hälsorisker, eftersom partiklarna inte är giftiga. De passerar utan att tas upp av kroppen, precis som andra fibrer. Faktum är att non-stick-beläggningen är så säker att den ofta används inom vården som beläggning på pacemakers och små slangar som används för att ersätta artärer.
Alla non-stick-beläggningar innehåller plastpolymer PTFE, som är förkortningen för polytetrafluoreten. Det är en hal ingrediens bestående av tetrafluoretenmolekyler som bara innehåller kol och fluor. Non-stick-beläggningen påverkas inte av syror eller alkaliska baser och förblir stabil under matlagning. De franska, europeiska och amerikanska hälsomyndigheterna har godkänt användningen av non-stick-beläggningar av PTFE för köksredskap. Faktum är att det är en substans som inte genererar någon kemisk reaktion när den kommer i kontakt med mat, vatten eller rengöringsprodukter. Om absorbering sker är det helt ofarligt för kroppen. Det passerar utan att tas upp av kroppen, precis som andra fibrer. Faktum är att non-stick-beläggningen är så säker ur hälsosynpunkt att den ofta används inom vården som beläggning på pacemakers och små slangar som används för att ersätta artärer.
NEJ. Kokkärl med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal innehåller inte PFOA. Detta kontrolleras regelbundet av oberoende laboratorier som verifierar att PFOA inte förekommer i de färdiga produkterna. Sedan 2003 har test utförts regelbundet på oberoende laboratorier i många olika länder (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Kanada och SGS i Kina). Dessa tester bevisar systematiskt att PFOA inte förekommer i produkter med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal.
Nej, non-stick-beläggningen måste läggas på under den initiala tillverkningsprocessen.
Det är väldigt sällsynt att non-stick-beläggningen slits ut under normal användning. Korrekt användning och skötsel ger bättre resultat på lång sikt. I de flesta fall där non-stick-beläggningen har slitits ut har stekpannan överhettats, repats och/eller rengjorts med slipmedel. Om stekpannan överhettas ofta kan ytan torka och flaga. Den här typen av skada omfattas inte av garantin. Om du ofta kör stekpannorna på hög värme eller överhettar dem rekommenderar vi att du växlar mellan olika kokkärl oftare.
SEB Group har som en del av sitt kvalitetsarbete inkluderat information gällande hälsa och miljö med sina produkter från Tefal/T-fal med non-stick-beläggning. Detta åtagande garanterar att ingen PFOA, bly eller kadmium förekommer i beläggningar från Tefal/T-fal och garanterar att våra produkter med non-stick-beläggning är ofarliga för miljön och konsumenten. Den här informationen baseras på regelbundna analyser utförda av oberoende laboratorier i olika länder (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Kanada, SGS i Kina) (länk till laboratoriernas webbplatser). Detta åtagande finns att läsa på webbplatsen för Tefal/T-fal samt på förpackningen till kokkärl från Tefal/T-fal med non-stick-beläggning.
Det råder i dagsläget mycket förvirring kring non-stick-beläggningar som ibland förknippas med PFOA. Non-stick-beläggningar från Tefal/T-fal är däremot tillverkade av PTFE, vilket är förkortningen för det vetenskapliga namnet polytetrafluoreten, och det här materialet anses vara ofarligt av hälsomyndigheter i Europa och USA. PFOA och PTFE är två helt olika ämnen. Sammanfattningsvis kan vi säga att kokkärl med non-stick-beläggningar från Tefal/T-fal är tillverkade av PTFE och innehåller inte PFOA. Dessutom har Tefal/T-fal i mer än 20 år åtagit sig att inte använda bly eller kadmium i hela sitt kokkärlssortiment som en garanti för att alla deras produkter är ofarliga. Du hittar detta åtagande i informationen från Groupe SEB.
PFOA är den engelska förkortningen för perfluoroktansyra. PFOA används vid tillverkning av många produkter, till exempel non-stick-beläggningar, kompatibla mikrovågsugnsförpackningar, vissa textiler, fläckbeständiga mattor, pizzakartonger som inte absorberar fett etc. Tefal/T-fal garanterar att det inte förekommer någon PFOA, bly eller kadmium på deras färdiga produkter samt att produkterna med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal är ofarliga för miljön och konsumenten.
Det förekommer varken kadmium eller bly i non-stick-beläggningarna eller emaljen i kokkärl från Tefal/T-fal. Vi har upptäckt att dessa skadliga substanser kan frigöras när produkten diskas i diskmaskin och sedan sätta sig på de andra köksredskapen i diskmaskinen. Om man sedan använder dessa köksredskap för att äta eller tillaga mat kan man få i sig kadmium eller bly, vilket sedan stannar kvar i kroppen. Därför har alla våra kokkärl utformats och tillverkats utan bly och kadmium i mer än 20 års tid. Du hittar information om detta på förpackningen till alla våra produkter med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal.
Non-stick-beläggningen från Tefal/T-fal är en teknisk beläggning tillverkad av en polymer som heter polytetrafluoreten (PTFE). Det är PTFE som ger kokkärlen deras non-stick-egenskaper. Hälsomyndigheter i Europa och USA har visat att PTFE är en neutral substans som inte reagerar med mat, vatten eller rengöringsprodukter för hushåll. Den är helt ofarlig att förtära. Dessa hälsomyndigheter har bekräftat att det är ofarligt att använda non-stick-beläggningar av PTFE i kokkärl. Faktum är att PTFE är så säker att det ofta används inom vården som beläggning på pacemakers och små slangar som används för att ersätta artärer. Det används även också för kirurgiska ingrepp på patienter med allvarliga njursjukdomar och vissa ledproteser är också belagda med PTFE.
Det snabbaste sättet att testa om pannorna fungerar på en induktionshäll är att göra ett magnettest. Det är enkelt, och går ut på att om en magnet fastnar på pannans undersida så fungerar pannan på en vanlig induktionshäll.
Det är svårt att säga exakt hur många år den håller, eftersom det beror på hur den används och hur ofta. För att göra så att den håller längre ska du skydda den från onödigt höga temperaturer och undvika att värma den utan vatten inuti. Medelhög till låg värme är tillräckligt. Om du lagar mat på samma temperatur som du skulle använda med en wokpanna kommer beläggningen att skadas snabbare. Förvara inte tillagad mat under längre tid (en dag eller längre).
Se avsnittet ”Tillbehör” på webbplatsen för att enkelt hitta allt du behöver för din produkt.
Mer detaljerad information finns under avsnittet Garanti på webbplatsen.
Apparaten består av värdefulla material som kan återvinnas. Lämna in den till din lokala återvinningsstation.