TEFAL JAMIE OLIVER PREMIUM TRIPLY COPPER

JAMIE OLIVER PREMIUM TRIPLY COPPER Snabb och jämn värmefördelning

Designad av Jamie Oliver: "Jag älskar att laga mat med en kastrull i koppar eftersom den blir varm supersnabbt.”

Vackra och proffsiga kastruller i koppar möter hållbart rostfritt stål och ger dig matlagningsupplevelser utöver det vanliga

Våra kopparkastruller och kopparstekpannor är tillverkade i flera lager med koppar, rostfritt stål och aluminium – en trippelkonstruktion som ger perfekt jämnefördelning. De nitade handtagen ger extra bekvämlighet och garanterar ett säkert grepp, samtidigt som den gedigna basen fungerar på alla hällar, även induktion. Dessutom är den polerade kopparytan vacker, både på spisen och upphängd på köksväggen.
Fördelar
  • Överlägsen matlagningsupplevelse

    Trippelkonstruktionen av rostfritt stål, aluminium och koppar garanterar en snabb och jämn värmefördelning. De nitade silikonhandtagen i rostfritt stål ger enkel och säker användning och den snygga kopparytan piffar garanterat upp ditt kök!

  • Sandwich-botten: optimal värmeledningsförmåga

    Trippelkonstruerad bas: Botten tillverkad av rostfritt stål, kärna tillverkad av aluminium samt yttre lager av magnetiskt rostfritt stål. Aluminium garanterar jämn värmefördelning i hela kastrullen. Passar alla typer av hällar, även induktion.

  • default

  • default

  • default

  • default

  • default

  • Vårt åtagande: hälsosam och miljövänlig matlagning.

    Vårt mål är att göra produkter som håller i flera år, samtidigt som vi värnar om vår planets hälsa genom återvinningsbar design och ofarlig non-stickbeläggning (ingen PFOA, ingen bly, ingen kadmium).

  • default

  • Alla hällar + induktion

    Passar alla spishällar (induktion, gas, elektrisk, kemisk och halogen).

  • Nitade handtag i rostfritt stål med silikon: bekvämt och stadigt

    Stekpannans robusta handtag har ett bekvämt, mjukt grepp.

  • Trippelkonstruktion och koppar utvändigt : snabb upphettning

    Den expertdesignade trippelkonstruktionen garanterar en snabb och jämn värmefördelning

  • default

Frågor och svar
Non-stick-redskap är särskilt utformade för att maten inte ska fastna. Dock måste stekpannan eller kastrullen underhållas ordentligt.
Följ dessa tips: Smörj in stekpannan/kastrullen med lite olja innan du använder den för första gången och rengör och torka den sedan. Upprepa processen regelbundet om du diskar stekpannan/kastrullen ofta i diskmaskinen. Undvik också att överhetta eller repa kokkärlet, särskilt vid användning av metallredskap (stekspadar, slevar) och/eller vid rengöring med skursvamp.
Bara stekpannor, kastruller och sauteringspannor från Ingenio-serien kan användas i ugnen, tack vare deras löstagbara handtag (se till att det löstagbara handtaget tas bort). Köksredskap ska aldrig användas i mikrovågsugn eller varmluftsugn.
• Diska stekpannan i varmt vatten och diskmedel för att ta bort eventuell smuts. Torka den och smörj in non-stick-beläggningen med lite matlagningsolja innan du använder den för första gången. Torka bort all överbliven olja.
• Diska och torka köksredskapen efter varje användning.
För stekpannor: mellan 140 °C och 195 °C
För crepepannor: mellan 165 °C och 240 °C
Detta är den optimala temperaturen för att steka och bryna mat. Den här indikationen hjälper dig att laga mat på ett hälsosamt sätt och i en perfekt temperatur.
Läs användningsrekommendationerna som står på förpackningen eller i instruktionerna som medföljer produkten. Med vissa produktserier kan du använda vissa metallredskap med undantag för knivar och vispar. För att förlänga stekpannornas och kastrullernas livslängd rekommenderar vi dock att du inte använder metallredskap. Välj köksredskap i plast eller trä.
Den keramiska beläggningens non-stick-egenskaper är mycket mer begränsade än klassiska beläggningar (PTFE), både när det gäller prestanda och hållbarhet. Vi rekommenderar att du använder mer fett vid matlagningen och rengör dessa kokkärl mer noggrant med lite mer diskmedel. För ingrodd mat rekommenderar vi att du låter kokkärlet ligga och dra i vatten med diskmedel och eventuellt lite vitvinsvinäger i.
Med tidens gång bildas fläckar på den keramiska botten som inte går att ta bort. Detta försämrar inte kokkärlets prestanda på något sätt och medför inga hälsorisker.
• Använd köksredskap av plast eller trä, med vissa produktserier kan du använda vissa metallredskap, med undantag för knivar och vispar (se användningsrekommendationerna som står på förpackningen eller i instruktionerna som medföljer produkten).
• Undvik att skära direkt i stekpannorna.
• Gör inte hål i non-stick-ytan. Mindre märken eller slitningar är normalt och påverkar inte kokkärlets prestanda.
• Efter matlagning ska du inte låta stekpannorna stå kvar tomma på spisen med värmen på.
• Välj alltid en elektrisk spisplatta av lämplig storlek eller justera gasspisen så att lågan bara vidrör underdelen av stekpannan och inte klättrar upp för sidorna.
• Lämna aldrig stekpannor oövervakade när du lagar mat.
• Låt stekpannorna svalna innan du rengör dem.
En stekpanna kan bli skev på grund av värmechock (en överhettad tom stekpanna, en varm stekpanna som kommer i kontakt med kallt vatten eller en kall yta etc.).
Låt stekpannan svalna till rumstemperatur innan du rengör den.
En missformad stekpanna ger sämre matlagningsresultat.
Stekpannor ska ALDRIG användas i mikrovågsugn.
Beroende på serien i fråga (se förpackningen), kan de flesta redskap användas förutom knivar, gafflar och vispar. Du ska alltid vara försiktig när du använder metallredskap. Undvik att använda redskap med vassa kanter och undvik att skära direkt i pannan. Du får inte hugga eller göra hål i non-stick-ytan.
Nej. Matlagning i höga temperaturer gör inte att maten blir klar avsevärt snabbare och gör definitivt inte kvaliteten på maten bättre, så vi rekommenderar att du lagar maten på medelhög temperatur. En annan orsak till denna rekommendation är att matlagning i hög temperatur kan skada non-stick-beläggningen.
För att göra så att beläggningen håller längre ska du använda en liten mängd olja när du steker eller grillar. Ingen olja behövs när du kokar eller sjuder något.
Non-stickpanna:
Rengöring för hand i vatten med diskmedel är tillräckligt.
Pannan ska rengöras varje gång den har använts för att avlägsna den film av fett som kan bli kvar på ytan. Om pannan endast torkas av med hushållspapper eller sköljs i vatten avlägsnas inte filmen helt och kan koka nästa gång du använder pannan: Det kan uppstå fläckar.
Non-stickpannor får inte rengöras med skurpulver eller skursvampar. En nylonsvamp är perfekt för både insidan och utsidan av pannan.

Keramisk panna:
Vi rekommenderar att den keramiska pannan tvättas för hand med vatten och ett milt rengöringsmedel. Det är det mest effektiva sättet.
Om pannan inte blir tillräckligt ren vid normal disk kan du hälla en skvätt vinäger och vatten i pannan och värma upp den. Blandningen vatten/vinäger kokar pannan ren. Skölj därefter pannan noga, torka den och gnid in den med t.ex. lite solrosolja. Din panna blir som ny.
Om det är smuts som är svår att få bort kan du först låta pannan stå med varmt vatten och ett bra fettlösande diskmedel. Därefter kan du vid behov rengöra pannan med en skursvamp av plast och lite flytande, slipande rengöringsmedel.

Hårdanodiserad panna:
Vi rekommenderar att du tvättar din panna för hand med en icke-slipande svamp för att kunna använda den längre.
En utvändig beläggning skyddar ditt matlagningskärl från de skadliga följderna av disk. Det är följaktligen mycket viktigt att inte skada denna beläggning och vi rekommenderar att du undviker att använda skursvampar (Scotch Brite).
Vid maskindisk ska helst milda rengöringsmedel som vätska eller gel användas.
Vidare rekommenderas inte en alltför intensiv användning av diskmaskinen.
Genom att tvätta för hand utan skursvampar kan du använda ditt kokkärl längre.
Vissa delar kan diskas i diskmaskin medan andra inte kan det. (Se nedan.) Om delen går att diska i diskmaskin ska du använda ett milt diskmedel. Vissa diskmaskiner kanske inte är kompatibla med kastruller/stekpannor, så läs diskmaskinens bruksanvisning först.
Kan diskas i diskmaskin:
Kastrull-/stekpannedelen: JA
Specialhandtag: JA
Koklock: (förutom knopp av magnettyp): JA
Löstagbara lockknoppar av magnettyp: NEJ (De kan börja rosta)
Tätningslock: NEJ (De kan missformas)
För att kokkärlet ska hålla längre rekommenderar vi att du diskar det för hand med en skonsam svamp. När du använder diskmaskingen så rekommenderar vi att du använder ett milt diskmedel, helst flytande eller gel.
Handtag kan lossna med tiden på grund av att fästdonen konstant värms upp och svalnar. Om detta inträffar ska du försiktigt dra åt dem med lämplig skruvmejsel. Se upp så att du inte drar åt dem för hårt.
• Det kan vara så att det fastnat matrester på stekpannan, vilket ursprungligen kan bero på att du har stekt något för länge i den. Detta kan vanligtvis rengöras genom att fylla stekpannan med vatten och diskmedel och låta den stå så över natten. Ta sedan vatten och bikarbonat och gnugga det försiktigt över stekpannan med en mjuk svamp utan slipmedel (skursvamp för non-stick-beläggningar). Smörj sedan in non-stick-beläggningen med matlagningsolja med hjälp av lite hushållspapper.
• Stekpannan kan ha överhettats, vilket kan orsaka skador och missfärgningar på non-stick-beläggningen. Om stekpannor överhettas ofta leder det till att non-stick-beläggningen fungerar sämre. Den röda punkten (Thermo-Spot) i stekpannan är en värmeindikator som visar när stekpannan uppnått perfekt temperatur. När hela punkten blivit röd ska du sänka värmen för att bibehålla temperaturen. Fortsätt inte värma stekpannan på hög värme, eftersom det gör att stekpannan och non-stick-ytan överhettas.
• Varje gång du diskat stekpannan i diskmaskinen ska du smörja in non-stick-beläggningen med matlagningsolja för att non-stick-beläggningen ska fungera så bra som möjligt och inte torka ut.
• Pannan har används på för hög värme eller på fel värmekälla, vilket har gjort att pannan har blivit skev och missformad.
• Du ska aldrig hälla kallt vatten i en varm panna eller sänka ned en varm panna i kallt vatten. Plötsliga temperaturväxlingar kan göra att metallen blir skev, vilket leder till en ojämn botten.
Var försiktig när du ställer kokkärl på gashällar, eftersom antalet stödben kan variera och speciellt små kokkärl kan behöva ett kokkärlsställ. Kokkärlsställ medföljer de flesta gashällar eller kan köpas till separat.
Missformningar på utsidan av kastruller eller stekpannor av aluminium uppstår om de exempelvis tappas i golvet. (Kastrullen/stekpannan missformas inte på grund av värmen vid matlagning.)
NEJ. Kokkärl med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal innehåller inte PFOA. Detta kontrolleras regelbundet av oberoende laboratorier som verifierar att PFOA inte förekommer i de färdiga produkterna. Sedan 2003 har test utförts regelbundet på oberoende laboratorier i många olika länder (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Kanada och SGS i Kina). Dessa tester bevisar systematiskt att PFOA inte förekommer i produkter med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal.
Nej, non-stick-beläggningen måste läggas på under den initiala tillverkningsprocessen.
Det är väldigt sällsynt att non-stick-beläggningen slits ut under normal användning. Korrekt användning och skötsel ger bättre resultat på lång sikt. I de flesta fall där non-stick-beläggningen har slitits ut har stekpannan överhettats, repats och/eller rengjorts med slipmedel.
Tefal/T-fal har som en del av sitt kvalitetsarbete inkluderat information gällande hälsa och miljö med sina produkter från Tefal/T-fal med non-stick-beläggning. Detta åtagande garanterar att ingen PFOA, bly eller kadmium förekommer i beläggningar från Tefal/T-fal och garanterar att våra produkter med non-stick-beläggning är ofarliga för miljön och konsumenten. Den här informationen baseras på regelbundna analyser utförda av oberoende laboratorier i olika länder (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Kanada, SGS i Kina). Detta åtagande finns att läsa på webbplatsen för Tefal/T-fal samt på förpackningen till kokkärl från Tefal/T-fal med non-stick-beläggning.
Det råder i dagsläget mycket förvirring kring non-stick-beläggningar som ibland förknippas med PFOA. Non-stick-beläggningar från Tefal/T-fal är däremot tillverkade av PTFE, vilket är förkortningen för det vetenskapliga namnet polytetrafluoreten, och det här materialet anses vara ofarligt av hälsomyndigheter i Europa och USA. PFOA och PTFE är två helt olika ämnen. Sammanfattningsvis kan vi säga att kokkärl med non-stick-beläggningar från Tefal/T-fal är tillverkade av PTFE och innehåller inte PFOA. Dessutom har Tefal/T-fal i mer än 20 år åtagit sig att inte använda bly eller kadmium i hela sitt kokkärlssortiment som en garanti för att alla deras produkter är ofarliga.
PFOA är den engelska förkortningen för perfluoroktansyra. Tefal/T-fal garanterar att det inte förekommer någon PFOA, bly eller kadmium på deras färdiga produkter samt att produkterna med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal är ofarliga för miljön och konsumenten.
Det förekommer varken kadmium eller bly i non-stick-beläggningarna eller emaljen i kokkärl från Tefal/T-fal. Alla våra kokkärl utformats och tillverkats utan bly och kadmium i mer än 20 års tid. Du hittar information om detta på förpackningen till alla våra produkter med non-stick-beläggning från Tefal/T-fal.
Non-stick-beläggningen från Tefal/T-fal är en teknisk beläggning tillverkad av en polymer som heter polytetrafluoreten (PTFE). Det är PTFE som ger kokkärlen deras non-stick-egenskaper. Hälsomyndigheter i Europa och USA (ANSES, EFSA, FDA) har visat att PTFE är en neutral substans som inte reagerar med mat, vatten eller rengöringsprodukter för hushåll. Den är helt ofarlig att förtära. Dessa hälsomyndigheter har bekräftat att det är ofarligt att använda non-stick-beläggningar av PTFE i kokkärl. Faktum är att PTFE är så säker att det ofta används inom vården som beläggning på pacemakers och små slangar som används för att ersätta artärer. Det används även också för kirurgiska ingrepp på patienter med allvarliga njursjukdomar och vissa ledproteser är också belagda med PTFE.
Det snabbaste sättet att testa om pannorna fungerar på en induktionshäll är att göra ett magnettest. Det är enkelt, och går ut på att om en magnet fastnar på pannans undersida så fungerar pannan på en vanlig induktionshäll.
Det är svårt att ange ett visst antal år, eftersom dess livslängd beror på hur den används och hur ofta. Du kan förlänga livslängden genom att skydda den från onödigt höga temperaturer och undvika att hetta upp den utan något vatten inuti. Låg till medelhög värme räcker. Förvara inte lagad mat under lång tid (en dag eller längre).
Se avsnittet ”Tillbehör” på webbplatsen för att enkelt hitta allt du behöver för din produkt.
Mer detaljerad information finns under avsnittet Garanti på webbplatsen.