Råd och tips

 
Ok

 
1 -Desserter i din riskokare
2 -Tips och tekniker
 

1 - Desserter i din riskokare

Du kan tillaga läckra desserter med Tefals riskokare. Exempel är snöägg med karamell eller bakade äpplen med torkad frukt. Med alla de riskokare som har en risskål kan du även tillaga kakor som till exempel en delikat chokladkaka.
2 - Tips och tekniker

Recepten utgår från att matvarorna är rumstempererade och inte kylskåpskalla.

För att olika matvaror ska bli färdiga samtidigt ska till exempel fisk, kycklingbröst, potatis m.m. skäras i lika stora, tjocka bitar.

Med ett lock av folie eller en bit bakplåtspapper över maten förhindras kondensbildning, som kan förstöra svårlagade rätter som till exempel pocherad vaniljkräm.

Lägg inte ned matvarorna för tätt i ångkorgen, utan se till att det finns i utrymme för ångan att cirkulera. Det gör det också lättare att ta bort matvarorna från korgen igen när de är färdiga.

När du väljer mat som ska ångkokas ska du ta med riskokarens storlek och kapacitet i beräkningen. Det gäller särskilt om maten ska ångkokas hel, som till exempel kyckling eller fisk.

Slå av strömtillförseln innan du tar av riskokarens lock för att se till eller vända maten. Ångan försvinner på några sekunder. När du sätter på strömtillförseln igen tar det bara några minuter för riskokaren att bli varm igen.

Du kan smaksätta ångkokad mat lite extra genom att tillsätta kryddörter, citron- eller apelsinskivor, vitlök och lök i ångkorgen. De kan antingen placeras under eller över maten.

Om du vill få bästa resultat med vissa, svårtillagade äggrecept, ska maten ångkokas tills den precis har stelnat, varefter du stänger av värmen och låter den stå i ångkorgen över riskokaren, tills den har stelnat klart.